Oppskrift: En smak av sommer med deilig hylleblomstsaft
Hylleblomstsaft er ekstra himmelsk å drikke når man lager den selv! :)
Hylleblomsten vokser på treet svarthyll med blomstringstid i juni/juli. Selve saften fra hylleblomsten er søt og frisk, og egner seg derfor veldig godt som drikke og i hjemmelaget sirup.
Det er også vanlig å lage is eller sorbet av hylleblomst, men dette har vi ikke fått tid til å prøve enda. Oppskrift på sorbet av hylleblomst finner du nederst i innlegget.
Svarthyll kan du finne både i byer og på landet. I Oslo skal det visstnok være en del svarthyll i sentrumsområdet, uten at vi egentlig har noen konkrete tips. Grønne Jenter som vi har brukt oppskriften til, foreslår Ekebergåsen, Tøyen og Gaustad som bra spots. Hyllen vi har observert har dessverre vært lokalisert i private hager.
OBS: Det er ekstremt viktig å ikke blande sammen svarthyll og rødhyll. Rødhyllen er giftig!
Les mer om svarthyllen på matportalen.no og få noen tips til hvordan du kan se forskjell på svarthyll og rødhyll.
Når du plukker hyllekroner kan det være lurt å riste bitte litt på de for å vekke potensielle smådyr. Bruk gjerne en hagesaks, men det går også an å bare brekke av stilken.
Vi brukte oppskriften på hylleblomstsaft fra Grønne Jenter.
Det var ingen sak å lage saften når man først var i gang. Vi plukket nesten 400 gram hyllekroner som genererte 8 liter saft. Vi tok med 1 liter til Oslo og drakk den neste dag 😀
I oppskriften hos Grønne Jenter brukes det 1 kilo sukker per 200 gram hyllekroner. Jeg syns jo at hyllen ikke hadde trengt så mye sukker, men dette er jo en smakssak 😉 Økologiske sitroner var ikke tilgjengelige der og da på Sunnmøre, så da var det ekstra viktig å skrelle sitronene før bruk.
Hylleblomst-sirup og sorbet på godt.no.
Hvordan tilbereder du hylleblomst? Del det med oss i kommentarfeltet nedenfor :-)
Hylleblomsten vokser på treet svarthyll med blomstringstid i juni/juli. Selve saften fra hylleblomsten er søt og frisk, og egner seg derfor veldig godt som drikke og i hjemmelaget sirup.
Det er også vanlig å lage is eller sorbet av hylleblomst, men dette har vi ikke fått tid til å prøve enda. Oppskrift på sorbet av hylleblomst finner du nederst i innlegget.
Hylleblomstsaft i en Soulbottle glassflaske fra Be:Eco netthandleri |
Svarthyll kan du finne både i byer og på landet. I Oslo skal det visstnok være en del svarthyll i sentrumsområdet, uten at vi egentlig har noen konkrete tips. Grønne Jenter som vi har brukt oppskriften til, foreslår Ekebergåsen, Tøyen og Gaustad som bra spots. Hyllen vi har observert har dessverre vært lokalisert i private hager.
OBS: Det er ekstremt viktig å ikke blande sammen svarthyll og rødhyll. Rødhyllen er giftig!
Les mer om svarthyllen på matportalen.no og få noen tips til hvordan du kan se forskjell på svarthyll og rødhyll.
Hylleblomst på nært hold |
Hyllekroner til hylleblomstsaft |
Når du plukker hyllekroner kan det være lurt å riste bitte litt på de for å vekke potensielle smådyr. Bruk gjerne en hagesaks, men det går også an å bare brekke av stilken.
Vi brukte oppskriften på hylleblomstsaft fra Grønne Jenter.
Det var ingen sak å lage saften når man først var i gang. Vi plukket nesten 400 gram hyllekroner som genererte 8 liter saft. Vi tok med 1 liter til Oslo og drakk den neste dag 😀
I oppskriften hos Grønne Jenter brukes det 1 kilo sukker per 200 gram hyllekroner. Jeg syns jo at hyllen ikke hadde trengt så mye sukker, men dette er jo en smakssak 😉 Økologiske sitroner var ikke tilgjengelige der og da på Sunnmøre, så da var det ekstra viktig å skrelle sitronene før bruk.
Andre oppskrifter med hylleblomst:
Fritert hylleblomst på matprat.no.Hylleblomst-sirup og sorbet på godt.no.
Lager hylleblomstsaft |
Hvordan tilbereder du hylleblomst? Del det med oss i kommentarfeltet nedenfor :-)
Kommentarer
Legg inn en kommentar