Too Good To Go + Be:Eco = matreddere
I forrige uke var trioen i Be:Eco sammen med Too Good To Go, og reddet overskuddsmat fra Scandic hotell. Er det et klimaproblem som fortjener din oppmerksomhet, er det faktisk matsvinn.
Visste du at snittnordmannen kaster spiselig mat på ca. 42 kilo hvert år? Hver 8. handlepose havner i søpla. Ikke spesielt bærekraftig for verken lommeboka eller jorda.
Nedenfor oppsummerer vi dagen som matreddere og introduserer deg også til konseptet Too Good To Go!
I tillegg til at vi har reddet mat fra Scandic hotell, har vi som privatpersoner benyttet oss av appen tidligere og kjøpt restemat fra blant annet Soho Urban Eatery, Fragrance of the Heart og Jaipur indisk restaurant. Appen er så enkel å bruke! Og du får god mat til en billig penge. Vi har betalt for mat ned til kr. 35!
Etter at du har lastet ned appen får du tilgang til spisesteder der hvor du befinner deg. Søk etter et spesielt spisested eller kjøp den maten som frister deg. Spisestedene har ulike hentetidspunkter. Du henter til det tidspunktet som er oppført under spisestedet i appen.
Når du har betalt i appen, får du en kvittering som du viser frem på spisestedet. Der scanner de ofte strekkoden som synes på den elektroniske kvitteringen.
Bli en matredder du også, enklere enn det blir det ikke! Last appen ned på smarttelefonen din eller nettbrettet ditt i dag via Appstore eller Google Play :)
Vi forestiller oss hotellgjester som fyller på frokostallerknene sine med alt det øynene vil ha. Vi har vært der alle sammen og angret på at man tok den siste brødskiva eller pølsa. Til slutt ender gjestene opp med for mye mat på tallerknene, som i de fleste tilfeller kastes.
Her har f.eks Scandic gjort en fantastisk jobb, og blant annet innført mindre tallerkner og de setter frem litt buffetmat av gangen. I tillegg har Scandic lagt frem skilt som forteller om hvor mye mat som ble kastet dagen før. Dette vil kunne gi en god påminnelse til hotellgjestene om at man ikke bør spise mer enn det man klarer.
Les: Scandic har kuttet matsvinn med over 85 tonn i 2017.
Etter at vi hentet restemat fra Scandic, gikk vi til Baker Hansen i Grensen og kjøpte kaffe i medbrakte flerbrukskopper. Det er utrolig gøy at flere kaffesteder tilbyr en miljørabatt dersom du tar med din egen kopp! Vi hadde selvfølgelig med oss Klean Kanteen.
Lunsj i hovedkvarteret til Too Good To Go foregikk i lokalene til Tøyen Start-up village. Overskuddsmaten bestod av klassisk buffetmat: eggerøre, bacon, pølser, røde bønner, croissanter, poteter, frukt og grønt.
Visste du at snittnordmannen kaster spiselig mat på ca. 42 kilo hvert år? Hver 8. handlepose havner i søpla. Ikke spesielt bærekraftig for verken lommeboka eller jorda.
Nedenfor oppsummerer vi dagen som matreddere og introduserer deg også til konseptet Too Good To Go!
Trioen i Be:Eco reddet overskuddsmat med Too Good To Go fra Scandic hotell, Grensen Foto: Too Good To Go |
Hva er Too Good To Go?
Det er en genial og gratis app som lar deg kjøpe overskuddsmat fra ulike spisesteder til en rimelig penge i flere byer. Too Good To Go legger ut nye spisesteder kontinuerlig. Du kan velge mellom litt av hvert av både kald og varm mat: buffetmat, bakevarer, desserter, sandwich, indisk mat, vegetarisk/vegansk mat osv.I tillegg til at vi har reddet mat fra Scandic hotell, har vi som privatpersoner benyttet oss av appen tidligere og kjøpt restemat fra blant annet Soho Urban Eatery, Fragrance of the Heart og Jaipur indisk restaurant. Appen er så enkel å bruke! Og du får god mat til en billig penge. Vi har betalt for mat ned til kr. 35!
Etter at du har lastet ned appen får du tilgang til spisesteder der hvor du befinner deg. Søk etter et spesielt spisested eller kjøp den maten som frister deg. Spisestedene har ulike hentetidspunkter. Du henter til det tidspunktet som er oppført under spisestedet i appen.
Når du har betalt i appen, får du en kvittering som du viser frem på spisestedet. Der scanner de ofte strekkoden som synes på den elektroniske kvitteringen.
Bli en matredder du også, enklere enn det blir det ikke! Last appen ned på smarttelefonen din eller nettbrettet ditt i dag via Appstore eller Google Play :)
Be:Eco som matredder
Spent var vi som skulle få være med Too Good To Go en oktobermorgen. Vi møttes på Scandic hotell i Oslo sentrum og var klare til å hente restematen fra det flotte frokostbordet deres.Her kan både hotellene og hotellgjestene bli litt flinkere, tenkte vi."Frokostbuffet" tenkte vi. En buffet er godt og fleksibelt, men er kanskje et konsept som legger opp til mer matsvinn avhengig av hvordan man organiserer det.
Vi forestiller oss hotellgjester som fyller på frokostallerknene sine med alt det øynene vil ha. Vi har vært der alle sammen og angret på at man tok den siste brødskiva eller pølsa. Til slutt ender gjestene opp med for mye mat på tallerknene, som i de fleste tilfeller kastes.
Her har f.eks Scandic gjort en fantastisk jobb, og blant annet innført mindre tallerkner og de setter frem litt buffetmat av gangen. I tillegg har Scandic lagt frem skilt som forteller om hvor mye mat som ble kastet dagen før. Dette vil kunne gi en god påminnelse til hotellgjestene om at man ikke bør spise mer enn det man klarer.
Les: Scandic har kuttet matsvinn med over 85 tonn i 2017.
Etter at vi hentet restemat fra Scandic, gikk vi til Baker Hansen i Grensen og kjøpte kaffe i medbrakte flerbrukskopper. Det er utrolig gøy at flere kaffesteder tilbyr en miljørabatt dersom du tar med din egen kopp! Vi hadde selvfølgelig med oss Klean Kanteen.
Lunsj i hovedkvarteret til Too Good To Go foregikk i lokalene til Tøyen Start-up village. Overskuddsmaten bestod av klassisk buffetmat: eggerøre, bacon, pølser, røde bønner, croissanter, poteter, frukt og grønt.
Det er noe helt eget å spise restemat med likesinnede folk som brenner for å ta vare på miljøet. Maten smakte enda bedre.En god lunsj med en fantastisk gjeng i Too Good To Go :)
Vis frem kvitteringen når du henter maten, og vipps har du fått med deg mat via Too Good To Go Foto: Too Good To Go |
Matredderne: Be:Eco sammen med Too Good To Go Foto: Too Good To Go |
Line i Too Good To Go med sin flerbrukskopp fra Klean Kanteen Foto: Too Good To Go |
På vei til lokalene til Too Good To Go for å spise lunsj Foto: Too Good To Go |
Overskuddsmat fra Scandic Grensen Foto: Too Good To Go |
Lunsj med Too Good To Go i lokalene til Tøyen start-up village |
Maria i Be:Eco med sin Klean Kanteen termokopp, og nå en matredder Foto: Too Good To Go |
Takk for alt, Too Good To Go! |
Kommentarer
Legg inn en kommentar