Oppskrift: overmodne bananer til banankjeks
Hva gjør du med overmodne bananer? Visste du at det kastes ca. 60.000 bananer hver dag i Norge?
Matsvinn er et stort miljøproblem, men samtidig lett å gjøre noe med. Overmodne bananer kan du fint bruke til å lage banankake, bananpannekaker, banansmoothie osv. Nedenfor finner du vår oppskrift på banankjeks.
Vi er veldig glade i disse banankjeksene fordi de er enkle å lage og de er søte (selv uten sukker)!
Skru ovnen på 175 grader.
Oppskrift:
Matsvinn er et stort miljøproblem, men samtidig lett å gjøre noe med. Overmodne bananer kan du fint bruke til å lage banankake, bananpannekaker, banansmoothie osv. Nedenfor finner du vår oppskrift på banankjeks.
Oppskrift på hjemmelaget banankjeks, laget på overmodne bananer. Viktig å spise opp maten! |
Vi er veldig glade i disse banankjeksene fordi de er enkle å lage og de er søte (selv uten sukker)!
Skru ovnen på 175 grader.
Oppskrift:
- Overmodne bananer
- Havregryn, mengde avpasses etter hvor mye banan du har (gjerne små, men store kan også gå)
- Valgfritt: kanel, kakaonibs, rosiner.
- (Ubleket) bakepapir eller gjenbrukbart bakepapir
Oppskrift på banankjeks |
Mos bananene med en gaffel til de blir en grøt. Bland inn havregryn til konsistensen blir fast nok til at du kan forme kjeks med to spiseskjeer. Tilsett valgfrie ingredienser som kanel, sjokolade og/eller rosiner.
Form kjeks med to spiseskjeer eller bruk hendene. Sett stekebrettet i ovnen og ta ut når kjeksen har blitt gyllenbrun (ca. 20 minutter, avhengig av hvor sterk ovnen de er).
Kos deg! :)
Banankjeks laget på overmodne bananer er best. Det er godt og du unngår matsvinn. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar