Oppskrift: økologisk chiapudding (chiagrøt) med sjokoladesmak

Her i huset har jeg fått dilla på hjemmelaget chiapudding eller chiagrøt, gjerne med sjokoladesmak. Chiafrø er rik på protein, mineraler og antioksidanter. Den egner seg som lett frokost, lunsj eller mellommåltid. Chiafrø er kjent som supermat, og dens popularitet har eksplodert de siste årene! :-)

Lag chiapudding med kakaopulver
Lag økologisk chiapudding med kakaopulver

Det som er fascinerende med chiafrø er det kan absorbere væske opptil 10-12 ganger sin egen vekt.

Hvordan lage chiapudding, du trenger følgende til 2 porsjoner:

  • 6 ss chiafrø, gjerne økologiske chiafrø 
  • 3 dl melk (valgfri, jeg bruker havredrikken fra Gryr)
  • 2 ss kakaopulver, gjerne økologisk råkakaopulver fra Supernature 
  • 1 ts vaniljepulver, gjerne økologisk vaniljepulver fra Helios
  • Kokosflak (valgfri, til topping)
  • Bær (valgfri, til topping)


Fremgangsmåte:

Tilsett alle ingredienser i en bolle og rør godt. Ta en pause og rør godt en gang til. På denne måten vil blandingen ikke skille seg mens den står i kjøleskapet.

Dersom du bruker kakaopulver, er det viktig at pulveret løser seg opp skikkelig. Fordel blandingen mellom to glass.

Dekk til med f.eks små bivokspapir (istedet for plastfolie) som vist på bildet. Plasser glassene i kjøleskapet i minst 5 timer. Gjør dette gjerne på kvelden før du legger deg, og våkne opp til klar-til-å-spise chiapudding :-)

Ta ut av kjøleskapet og tilsett det du ønsker av topping, f.eks friske bær, granola, bananskiver, nøtter, kokosflak osv.

NYT! :-)

Dekk til med bivokspapir og sett de i kjøleskapet


Kommentarer